top of page
Maastatyöstö & funktionaalinen liikutus

Palvelun tuottaa 1.1.2023 alkaen Horse&Human Balance Oy, Tiina Hursti tiina.hursti@horsehumanbalance.com / 0445001777

 

Hevosen epäsymmetrisyys on luonnollinen asia ja jokainen hevonen on vino vasemmalle tai oikealle. Myös tapaturmat ja sairastumiset voivat vinouttaa tai lisätä jo olemassaolevaa epäsymmetriaa. Hyvä tasapaino on onnistuneen ja terveellisen suorituksen perusta, johon

on syytä satsata niin kuntoutumisessa kuin traumojen ennaltaehkäistyssäkin.

Työskentelen hevosten kanssa kouluttaen niitä käyttämään kehoaan oikein ja tasapainoisesti. Koulutusmenetelmämme perustuvat eläimen oppimispsykologiaan ja työskentely tapahtuu aina ensin maasta joko juoksuttaen tai lyhyin ohjin hevosen vieressä liikkuen. Ratsujen kohdalla koulutusta voidaan jatkaa ratsain, ravihevosten kohdalla ratsain tapahtuvaa koulutusta ei tarvita. Epätasapainon voi havaita jo ennen kun se aiheuttaa haittaa terveydelle mm. seuraavista seikoista: hevonen kääntyy ja taipuu huonommin toiseen suuntan, painaa jommalle kummalle ohjalle, satula valuu, jompi kumpi lavoista jumiutuu ja on vahvempi kuin toinen, lautasalue on epäsymmetrinen, peruuttaa vinoon, harjoitusravi on hankalaa, ratsastaminen vie paljon voimaa, hevonen takoo.

Koulutan joko hevosen omistajia jumppaamaan hevisaan tasapainoon tai hevonen voi tulla

koulutusjaksolle tilallemme kuntoutumaan ja opiskelemaan tasapainoista liikkumista.

Tätä aihetta olen opiskellut vuodesta 2011 alkaen Tuire Kaimion opissa, Eläinkoulutuskeskuksessa, Klaus Schöneichin opissa Crookedness Therapy and Correction klinikoilla 2013 vuodesta alkaen. Olen tutustunut myös muihin menetelmiin mm- Straightness Trainingiin.

bottom of page