Tietoa meistä

Balanssiin hyvinvointila on rakennettu Anssi Peltomäen hallinnoimalle maatilalle vuonna 2014. Tähän saakka tilalla oli keskittytty broilertuotantoon ja viljanviljelyyn. Heinäntuotanto käynnistettiin vuonna 2015 ja sinimailasen 2017.

Hyvinvointila syntyi koska omat hevoset haluttiin asumaan lajinmukaisesti. Projekti kuitenkin laajeni aiottua suuremmaksi sillä saisimme eu-tukea hankkeellemme. Hevosten hyvinvointiin oltiin siis valmiita satsaamaan ja näin nousi aktiivipihatto Huittisiin.

 

Aktiivipihattomme onkin ollut suunnannäyttäjänä muillekin, jotka ovat halunneet tarjota hevosille lajinmukaisempaa elinympäristöä, kuin mihin meillä Suomessa ollaan totuttu.

 

Tiinan kyky käsitellä ja ymmärtää hankaliakin eläimiä, sekä ne hankalat eläimet, joita hänen käsiinsä annettiin, ajoivat lopulta myös opiskelemaan aihetta. Oma kivuliaaksi muodostunut ratsastus puolestaan pakotti opettelemaan uutta kehoa vähemmän kuormittavaa tapaa ratsastaa. Eikä aikaakaan, kun hevosen ja ratsukkokokonaisuuden biomekaniikka vei naisen mennessään ja tätä oppia Tiina innolla viekin eteenpäin kaikille sitä tarvitseville hevosille ja ratsukoille

 

Myös hevosten lihashuoltotyö on ajan saatossa kehittynyt kokonaisvaltaisemman terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Yhtenä osana tähän kuuluu tasapainottava ja kuntouttava hevosen liikutus ja siihen kouluttaminen.

Tervetuloa tutustumaan meihin ja toimintaamme. Tiina tulee tarvittaessa myös kotitallille hoitamaan ja opettamaan.